Drogi Użytkowniku!

Numer KRS 0000879487
NIP 7743258691
REGON 38800273900000

Jeśli chcesz skontaktować się z nami w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych, napisz do nas na adres e-mail: tadam@fundacjatadam.org

TWOJE UPRAWNIENIA

Przysługuje Ci prawo żądania:

• dostępu do Twoich danych osobowych, w tym uzyskania kopii Twoich danych (art. 15 RODO lub – jeśli ma to zastosowanie – art. 13 ust. 1 lit. f RODO),
  • ich sprostowania (art. 16 RODO),
  • usunięcia (art. 17 RODO),
  • ograniczenia przetwarzania (art. 18 RODO),
  • przeniesienia danych do innego administratora (art. 20 RODO).

A także prawo:

• wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych:
    • z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją – wobec przetwarzania dotyczących Ciebie danych osobowych, opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO (tj. na realizowanych przez nas prawnie uzasadnionych interesach) (art. 21 ust. 1 RODO);
    • jeżeli dane osobowe są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego, w zakresie, w jakim przetwarzanie jest związane z takim marketingiem bezpośrednim (art. 21 ust. 2 RODO).

Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

DANE OSOBOWE I PRYWATNOŚĆ

Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych w zależności od podejmowanych przez Ciebie działań.

Celem nadrzędnym, dla którego Fundacja przetwarza dane osobowe, jest realizacja działalności statutowej. Cele pośrednie obejmują w szczególności:

• organizowanie Wydarzeń w ramach działań statutowych, opisanych w Regulaminie . Osoba uczestnicząca w Wydarzeniach jest dalej zwana Uczestnikiem
  • prowadzenie strony internetowej należącej do  Fundacji (www.fundacjatadam.org zwanej dalej Serwisem). Osoba korzystająca w jakikolwiek sposób z Serwisu jest dalej zwana Użytkownikiem
  • współpracę z osobami fizycznymi opartą na wolontariacie w zakresie prowadzenia statutowej działalności Fundacji (dalej zwanymi Edukatorami)

Dane mogą być gromadzone w celu:

• umożliwienia kontaktu w ramach realizacji usług informacyjnych dla Użytkowników
  • konieczność kontaktu, potwierdzenia uczestnictwa w Wydarzeniach, zawarcia umowy i prowadzenia rozliczeń w ramach realizacji usług dla Uczestników
  • konieczność gromadzenia statystyki i zapewnienie kontaktu w ramach realizacji świadczeń na rzecz Sponsorów oraz Partnerów fundacji
  • zawarcie i realizacja umów o współpracy z Edukatorami oraz Sponsorami i Partnerami
  • realizację działań marketingowych i informacyjnych Fundacji

Dane pozyskiwane są poprzez następujące działania Podmiotów :

• przesłanie formularza z zapytaniem w Serwisie (Użytkownik, Uczestnik, Edukator, Partner)
  • subskrypcja do Newslettera w Serwisie (Użytkownik, Uczestnik, Edukator, Partner)
  • rezerwacja miejsca w Wydarzeniu (Użytkownik, Uczestnik, Edukator, Partner)
  • dokonywanie wpłat na konto bankowe (Użytkownik, Uczestnik, Partner)
  • kontakt mailowy z Fundacją (Użytkownik, Uczestnik, Edukator, Partner)
  • kontakt za pośrednictwem sms z Fundacją (Użytkownik, Uczestnik)
  • podpisanie pisemnej umowy na współpracę z Fundacją (Edukator, Partner)
  • formularze papierowe (Użytkownik, Uczestnik, Edukator, Partner)

Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych w zależności od podejmowanych przez Ciebie działań:

• imię i nazwisko lub nazwa firmy (Użytkownik, Uczestnik, Edukator, Partner)
  • adres (Użytkownik, Uczestnik, Edukator, Partner)
  • numer telefonu (Użytkownik, Uczestnik, Edukator, Partner)
  • adres e-mail (Użytkownik, Uczestnik, Edukator, Partner)
  • wizerunek (Użytkownik, Uczestnik, Edukator, Partner)
  • numer konta bankowego (Uczestnik)
  • dane informacyjne (Edukator, Partner)

Szczegółowy zakres zbieranych danych zależy od rodzaju realizowanej usługi, jednak nie może być szerszy niż w powyższym zestawieniu.

Okres przechowywania  danych:

Do czasu wycofania zgody na przetwarzanie przez Użytkownika lub przez okres 5. lat od czasu ustania umowy/zakończenia świadczenia Usługi  lub do momentu wygaśnięcia ciążącego na nas obowiązku prawnego, związanego z rachunkowością  – przechowywane są dane Uczestników oraz Użytkowników w zakresie:  (imię i nazwisko lub nazwa firmy / adres / numer telefonu / adres e-mail / numer konta bankowego

Do czasu wycofania zgody na przetwarzanie przez Użytkownika przechowywane i wykorzystywane są dane wizerunkowe Uczestników, Użytkowników, Edukatorów oraz Partnerów.

Do czasu wycofania zgody na przetwarzanie przez Użytkownika przechowywane i wykorzystywane są dane Edukatorów w zakresie: imię i nazwisko lub nazwa firmy / adres / numer telefonu / adres e-mail / dane informacyjne .

Do czasu wycofania zgody na przetwarzanie przez Użytkownika lub przez okres 5. lat od czasu ustania umowy/zakończenia świadczenia Usługi  lub do momentu wygaśnięcia ciążącego na nas obowiązku prawnego, związanego z rachunkowością  – przechowywane są dane Partnerów w zakresie:  (imię i nazwisko lub nazwa firmy / adres / numer telefonu / adres e-mail / dane informacyjne

PUBLIKOWANIE DANYCH W SERWISIE

Jeśli zdecydujesz się na opublikowanie komentarza, jego treść oraz Twój podpis będą widoczne dla innych użytkowników Sklepu. Nie ujawniamy innym użytkownikom Twojego adresu e-mail – chyba że sam to zrobisz.

W serwisie publikujemy dane Edukatorów oraz Partnerów w zakresie przekazanym nam osobiście przez współpracujące z nami osoby, na ich życzenie i za ich zgodą.

Nie publikujemy danych Uczestników ani Użytkowników.

W relacjach z Wydarzeń publikujemy Wizerunek Uczestników (bez podania danych osobowych) tylko i wyłącznie po uzyskaniu ich pisemnej zgody na podstawie Regulaminu

DZIAŁANIA ANALITYCZNE

W ramach Serwisu prowadzimy działania analityczne, mające na celu zwiększenie jego intuicyjności i przystępności – w odniesieniu do Ciebie będzie to miało miejsce, jeśli zezwolisz na takie działania. W ramach analizy będziemy brać pod uwagę sposób, w jaki poruszasz się po Serwisie – a więc np. to, ile czasu spędzasz na danej podstronie, czy w które miejsca w klikasz. Dzięki temu możemy dostosować układ i wygląd Serwisu oraz zamieszczane w nim treści do potrzeb Użytkowników.

BEZPIECZEŃSTWO DANYCH

Przetwarzając Twoje dane osobowe stosujemy środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym stosujemy szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

Operatorem Serwisu http://www.fundacjatadam.org, dalej zwanym Operatorem jest Fundacja Rozwoju Tadam z siedzibą: ul. Czwartaków 22, 09-410 Płock, Numer KRS 0000879487, NIP 7743258691, REGON 38800273900000.

Każda osoba korzystająca z Serwisu dalej zwana jest Użytkownikiem.

• dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  4. Adresy IP są gromadzone anonimowo wyłącznie w celach statystycznych lub jako pomoc przy wykrywaniu spamu

USŁUGI ZEWNĘTRZNE / ODBIORCY DANYCH

Korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, które wspierają nas w prowadzeniu działalności. Powierzamy im do przetwarzania Twoje dane – podmioty te przetwarzają dane wyłącznie na nasze udokumentowane polecenie.

Poniżej znajdziesz listę odbiorców Twoich danych:

• zewnętrzny operator internetowej platformy
  • hostingodawca
  • zewnętrzny operator usług bankowych
  • zewnętrzny operator usług kurierskich i/lub pocztowych
  • zewnętrzny operator usługi Newsletter
  • Współpracownicy
  • podmiot zapewniający usługi marketingowe
  • biuro rachunkowe
  • organy administracji publicznej, w zakresie, w jakim jesteśmy zobowiązani do udostępnienia im danych

UWAGI NT. KORZYSTANIA Z SERWISU

Korzystanie z serwisu jest bezpłatne, nie wymaga utworzenia konta.

Fundacja nie ponosi odpowiedzialności za nieprawidłowe pod względem technicznym działanie Serwisu oraz za przerwy w jego dostępności ani za jakiekolwiek szkody wynikającą z korzystania z Serwisu.

Fundacja nie ponosi odpowiedzialności za treści komentarzy umieszczanych w Serwisie oraz nie bierze odpowiedzialności za zgodność ze stanem faktycznym umieszczonych na łamach serwisu informacji o Edukatorach. W sprawie potwierdzenia ich zgodności prosimy kontaktować się bezpośrednio z Edukatorami.

W Serwisie mogą zostać zamieszczone linki do innych stron internetowych (np. Facebook, YouTube, Instagram, Strony edukatorów oraz Partnerów). Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez Fundację. Witryny te mogą zbierać informacje o Użytkowniku, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia oraz monitorować interakcje Użytkownika z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie tych interakcji, jeśli Użytkownik posiada konto i jest zalogowany w zewnętrznej witrynie. Użytkownik powinien zapoznać się w każdym przypadku z polityką prywatności stosownej witryny. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi Użytkownicy powinni się zapoznać.