EDUKATORZY

Jednym z filarów działań w fundacji jest wzajemny rozwój i wsparcie. Chcemy, aby uczestnicy spotkań w grupie wzajemnie uczyli się od siebie, dzielili własnymi doświadczeniami i swoim potencjałem, aby stanowili dla siebie wsparcie i pomoc w realizacji potrzeb.

Dając sobie wzajemne wsparcie w różnych dziedzinach, ludzie zyskują pewność siebie, nabierają poczucia własnej wartości i doceniają swoje możliwości. Każdy, niezależnie od wieku, wykształcenia czy aktualnej sytuacji życiowej może stać się mentorem dla kogoś. To zmienia sposób postrzegania siebie i skutkuje dalszym rozwojem i odwagą w podejmowaniu dalszych kroków w życiu.

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie 19-6.jpg

Każdy może zostać EDUKATOREM Fundacji w dowolnej dziedzinie. Nie musisz posiadać własnego gabinetu, pracować na wysokim stanowisku, być właścicielem firmy…. Każdy może pokazać swoją pasję albo zawód. Być może:

• Chcesz pokazać innym swoje dzieła z włóczki robione na szydełku,
  • Może świetnie haftujesz lub wyszywasz,
  • Zajmujesz się robieniem biżuterii?
  • A może potrafisz niesamowicie rysować koty?
  • Umiesz cudowanie ozdabiać paznokcie?
  • Czeszesz najpiękniejsze warkocze na świecie?
  • A może gotujesz jak nikt i chcesz zdradzić kilka sekretów?
  • Może jestem podróżnikiem i zachęcisz do organizacji niecodziennych wypraw?
  • Fascynujesz się fotografią?
  • Kulturoznawstwem?
  • Znasz najwięcej zabaw dla dwulatka i wiesz jak zabawić na prawdę każde dziecko?
  • Jesteś psychologiem, doradcą zawodowym, prawnikiem, informatykiem, nauczycielem, ekologiem, logopedą, lekarzem, …?
  • Może wiesz wszystko o ziołach?
  • Kochasz kamienie szlachetne?
  • Fascynujesz się parzeniem kawy lub literaturą?
  • ….

Każdy jest w czymś dobry, niektórzy tylko o tym wiedzą!

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie 21-4.jpg

Obowiązki EDUKATORA:

• po zgłoszeniu chęci bycia „edukatorem” określasz dziedzinę, w której czujesz się dobrze i którą chcesz prezentować innym. Nie musisz być w tej dziedzinie specjalistą, wystarczy jeśli uważasz, że jesteś dobra/dobry w tym co robisz i możesz opisać swoje dokonania na tym polu (np. podać stronę internetową opisującą działania, przesłać zdjęcia wykonanych prac, podać referencje, opisać nietypową pasję itp). Zgłoszenie (krótki opis, linki, zdjęcia) wyślij na nasz adres mailowy tadam@fundacjatadam.org
  • Z przyjemnością przeanalizujemy Twoje zgłoszenie. Jeśli obszar, który zgłaszasz jest naszym obszarem statutowym, nie ma w fundacji innych edukatorów, lub wzajemnie się z innymi nie pokrywasz – zaprosimy cię do współpracy i przestawiamy na stronie fundacji informacje o Tobie. Odpowiadamy na każde zgłoszenie, ale zastrzegamy sobie możliwość odmowy. Pasjonatów i hobbystów przyjmujemy z otwartym sercem!
  • ustalamy odpowiadający Ci termin, kiedy możesz poprowadzić warsztaty lub mentorem spotkania w fundacji. Możemy poprosić cię o prowadzenie zajęć dwa razy w roku (jeśli chcesz częściej, omówimy warunki). Ustalamy formę zajęć, długość ich trwania, zakres, niezbędne do ich przeprowadzenia materiały i sprzęt.
  • Warsztaty prowadzisz w ramach wolontariatu, są one bezpłatne dla uczestników, o ile do ich przeprowadzenia nie potrzebny jest zakup materiałów lub narzędzi.
  • Relację z zajęć umieszczamy na stronie Fundacji oraz w Mediach społecznościowych. Jest to dla Ciebie dodatkowa reklama.

Zapraszamy Cię serdecznie do współpracy!

CHCESZ POZNAĆ NASZYCH EDUKATORÓW? KLIKNIJ