Aleksandra Nowakowska

Koordynator fundacji w obszarze działalności   na   rzecz   rodziny,   macierzyństwa,   rodzicielstwa.

Kontakt: tel. 504 913 857

Mama, doula, hipnodoula (instruktorka porodu w głębokim relaksie), pedagożka wieku dziecięcego z kilkunastoletnim doświadczeniem, żona, kobieta.

Jako pierwsza (i na razie jedyna w Płocku i okolicy) proponuje kobietom bardzo wspierające świętowanie ‚Mommy shower’ (alternatywa dla baby shower) ❤ oraz relaksujące otulanie w szale, czyli masaż zamykający Cerrada ❤

Ma za sobą wspaniałe doświadczenia 2 porodów: 1go w szpitalu oraz 2go, bardzo świadomego, w domu ❤ I stąd wzięło się jej zainteresowanie tematyką okołoporodową. Prowadzi stronę na fb Łono natury – mama doula pedagożka, czyli troska, wsparcie i uważność na drugą kobietę, połączyło wszystkie aspekty jej życia niczym puzzle. Ma poczucie, że robi coś bardzo ważnego, że towarzyszy kobiecie w okresie jej życia, którego wagę nie sposób przecenić! Chce budzić w kobietach MOC, dać im poczucie sprawczości w porodzie i kompetencji w rodzicielstwie. Promuje również karmienie piersią, chustonoszenie, rodzicielstwo bliskości, pełne miłości i szacunku podejście do małego człowieka od samego początku jego istnienia.

Razem z Ewą Woźnicką prowadzą płocką grupę wsparcia laktacyjnego Mlekoteka.

Uczy m.in. jak komunikować się z Maluszkami „po tej stronie brzuszka”, pokazuje, jak urządzać dziecięce przestrzenie (pokoiki, kąciki), co dla dziecka WYBIERAĆ, ABY WSPIERAĆ.

Do tego jest trochę eko-świrką 😉 Minimalizm, nowoczesne pieluchy wielorazowe, kubeczki menstruacyjne, naturalne kosmetyki DIY? Nie są jej obce.Pasjonuje się ponadto kobiecymi kręgami, odtwórstwem historycznym X wieku i gimnastyką słowiańską.

Wrażliwa, ciepła, opiekuńcza, otuli Cię i wyciszy.

Aleksandra Nowakowska zajmuje się inicjatywą „Mamy czas” i koordynuje wszelkie działania fundacji w obszarze macierzyństwa.