Wydarzenie: Spotkanie z prawnikiem „Prawa konsumenta” – Anita Pikulska 30.11.2021

Kim jest konsument? Co to jest rękojmia i czym się różni od gwarancji? Czy mogę odstąpić od umowy sprzedaży audiobooka? Czy muszę zgadzać się na dodatkową płatność? Od czego zależy, czy umowa została skutecznie zawarta przez telefon? Dlaczego przy zakupie przez Internet mogę zwrócić zakupioną rzecz bez podania przyczyny, a przy zakupie tej samej rzeczy, w sklepie stacjonarnym tej samej sieci, zwrot towaru często nie jest możliwy – czy to zgodne z prawem?

Jeżeli nie znasz odpowiedzi na powyższe pytania, zapraszam Cię na spotkanie, podczas którego porozmawiamy o prawach konsumenta, rozwiejemy powyższe wątpliwości i opowiem o innych, ciekawych sytuacjach z dnia codziennego, do których stosuje się powszechnie obowiązujące przepisy prawa. Jako konsument masz wiele praw – zapraszam do ich zapoznania!

Spotkanie prowadzi Anita Pikulska

Zapraszamy wszystkich chętnych. Pamiętajcie, że spotkania w Tadam są otwarte dla wszystkich, kobiet i mężczyzn.

KIEDY: 30.11.2021 (wtorek) godz. 18.00-20.00

ZAPISY: rezerwacje do 26.11.2021 lub do wyczerpania ilości miejsc (max 8 osób)

MIEJSCE: Fundacja Rozwoju Tadam, Galeria Wisła Płock ul. Wyszogrodzka 144, I piętro

PRZYNIEŚCIE ZE SOBĄ:

Jeśli będzie padać, przydadzą się …. buty na zmianę 😉 Warto zabrać coś do picia.

• postaw nam kawę :D, czyli korzystając z szybkiej i mega wygodnej aplikacji buycoffee możesz nas wesprzeć drobną kwotą – wejdź na https://buycoffee.to/fundacjatadam
  • zrób wpłatę tytułem „darowizna” bezpośrednio na konto fundacji : mBank 20 1140 2004 0000 3602 8093 0430

• Działamy w reżimie sanitarnym, w naszej przestrzeni może przebywać jednocześnie maksymalnie 15 osób. Obowiązkowa jest maseczka zasłaniająca usta i nos oraz dezynfekcja rąk.
  • Aby wziąć udział w wydarzeniu konieczna jest rezerwacja miejsca. Możesz to zrobić:
  • WAŻNE :
    • w przypadku zmiany terminu lub odwołania warsztatów – osoby zapisane zawsze dostają info sms-em

Rezerwacje na to wydarzenie kończymy 3 dni przed jego rozpoczęciem. Jeśli chętnych będzie za mało – zostanie odwołane, a powiadomienie o anulowaniu dostaną wszystkie osoby zapisane. Nie czekaj na ostatnią chwilę, prowadzący muszą mieć czas, aby się przygotować do spotkania.