Wydarzenie: „HALLOWEEN – 29.10.2021

Piątkowy wieczór przeznaczymy na wspólną zabawę w tworzenie „halloweenowych” dekoracji. Rozpoczniemy od zrobienia świec sojowych, a potem zabawimy się w drążenie dyni lub wykonywanie dyni innymi sposobami. Na co kto ma ochotę. To wieczór w stylu „slow time”, pogadamy, pośmiejemy się i stworzymy coś ciekawego.

Wosk sojowy to w ostatnim czasie popularny surowiec, na podstawie którego powstają naturalne świece zapachowe. Jest to produkt wegański i roślinny. Naturalny wosk sojowy jest nietoksyczny, nie zawiera syntetycznych dodatków i stanowi świetną alternatywę dla wosków parafinowych. Parafina uważana jest bowiem za szkodliwa – może powodować bóle głowy, których unikniemy przy wosku sojowym. Naturalny wosk sojowy jest bezpieczny w użytkowaniu – świece sojowe można palic przy dzieciach czy kobietach w ciąży, nie przeszkadzają również zwierzętom. Jest także biodegradowalny i wydajny – pali się nawet do 50% dłużej od tradycyjnych świec parafinowych.

PLAN JEST TAKI:

• na początku robimy boskie świece. To zajęcia, które przygotowała dla Was i poprowadzi Klaudia Brzoza.
  • potem zasiadamy do dyniowych zajęć. Pamiętajcie – dynie i nóż trzeba przynieść!!!!!
  • wydrążone dynie mogą być lampionem (a świeczkę mamy ;D) ale możemy także zrobić z nich piękne kwiatowe dekoracje. Jola Kowalkowska pokaże jak ułożyć cudną dyniową kompozycję z jesiennych kwiatów!
  • kto wydrąży ekspresowo (albo drążyć nie chce) może zająć się przygotowywaniem innych dekoracji: dynie możemy robić z materiału (materiałów mamy dużo, ale przynieście coś do wypchania dyni, np. stare ubrania). Cudne dynie wychodzą ze … swetrów. Przynieście 😀
  • Zapraszamy także wszystkich, którzy chcą się pochwalić swoimi dekoracjami (na szydełku, na drutach, z papieru, itp). Przychodźcie!

KIEDY: 29.10.2021 (piątek) godz. 17.00-19.30

PRZYNIEŚCIE ZE SOBĄ:

Jeśli będzie padać, przydadzą się …. buty na zmianę 😉 Warto zabrać coś do picia.

• jeśli chcesz drążyć dynie przynieś własną dynie i nóż
  • jeśli chcesz zrobić dynie ze swetra – przynieś stary sweter i coś do wypełnienia
  • jeśli chcesz zrobić dynię z materiału – przynieś coś do jej wypełnienia. Materiały mamy na miejscu. Chyba, że marzy ci się konkretny kolor…..

• postaw nam kawę :D, czyli korzystając z szybkiej i mega wygodnej aplikacji buycoffee możesz nas wesprzeć drobną kwotą – wejdź na https://buycoffee.to/fundacjatadam
  • zrób wpłatę tytułem „darowizna” bezpośrednio na konto fundacji : mBank 20 1140 2004 0000 3602 8093 0430

• Działamy w reżimie sanitarnym, w naszej przestrzeni może przebywać jednocześnie maksymalnie 15 osób. Obowiązkowa jest maseczka zasłaniająca usta i nos oraz dezynfekcja rąk.
  • Aby wziąć udział w wydarzeniu konieczna jest rezerwacja miejsca. Możesz to zrobić:
  • WAŻNE :
    • BARDZO CZĘSTO REZERWUJECIE MIEJSCE, NIE DOKONUJECIE DAROWIZNY I NIE PRZYCHODZICIE OSTATECZNIE NA WARSZTATY…. TO BARDZO PRZYKRE, BO MY PRACUJEMY ZA DARMO, CZASAMI DO WARSZTATÓW KILKA GODZIN PRZYGOTOWUJEMY PREZENTACJE LUB MATERIAŁY. UTRZYMUJEMY LOKAL. NIE RÓB TAK, USZANUJ NASZ WYSIŁEK I PRZYJDŹ.
    • w przypadku zmiany terminu lub odwołania warsztatów – dostaniesz sms
    • pamiętaj, nie odkładaj rezerwacji na ostatni dzień, ponieważ możemy odwołać wydarzenie, gdy będzie za mało chętnych. Info o odwołaniu otrzymują tylko osoby zapisane.
    • Śmiało dzwoń do nas 502 538 132, jeśli masz wątpliwości.