Wydarzenie: „MAMY CZAS”: światowy dzień FAS – 6.09.2021 – spotkanie odwołane!!

Światowy dzień FAS zwany też Dniem Świadomości FAS to święto obchodzone corocznie na całym świecie w dniu 9 września ( 09.09. – od dziewięciu miesięcy ciąży). Oprócz zwrócenia uwagi na problemy osób chorych na Alkoholowy Zespół Płodowy, ma on na celu uświadomić przyszłym matkom skutki picia alkoholu w czasie ciąży, jego szkodliwy wpływ na rozwój płodu, a w konsekwencji na dalszy nieprawidłowy rozwój dziecka.

Nie trzeba być osobą uzależnioną od alkoholu, pijącą szkodliwie lub ryzykownie, by zaszkodzić nienarodzonemu dziecku. Na spotkaniu poruszone zostaną zagadnienia dotyczące konsekwencji picia alkoholu podczas całej ciąży w każdym z trymestrów. Spotkanie poprowadzi doula Aleksandra Nowakowska, a zaproszonym gościem – ekspertem od FAS będzie Sylwia Jaworska-Supeł prowadząca stronę https://www.facebook.com/Zafascynowani-107469057879181

KIEDY: 6.09.2021 (pon) godz. 13.00-14.00

PRZYNIEŚCIE ZE SOBĄ:

Jeśli będzie padać, przydadzą się …. buty na zmianę 😉 Warto zabrać coś do picia.

• postaw nam kawę :D, czyli korzystając z szybkiej i mega wygodnej aplikacji buycoffee możesz nas wesprzeć drobną kwotą – wejdź na https://buycoffee.to/fundacjatadam
  • zrób wpłatę tytułem „darowizna” bezpośrednio na konto fundacji : mBank 20 1140 2004 0000 3602 8093 0430

• Działamy w reżimie sanitarnym, w naszej przestrzeni może przebywać jednocześnie maksymalnie 15 osób. Obowiązkowa jest maseczka zasłaniająca usta i nos oraz dezynfekcja rąk.
  • Aby wziąć udział w wydarzeniu konieczna jest rezerwacja miejsca. Możesz to zrobić:
  • WAŻNE :
    • BARDZO CZĘSTO REZERWUJECIE MIEJSCE, NIE DOKONUJECIE DAROWIZNY I NIE PRZYCHODZICIE OSTATECZNIE NA WARSZTATY…. TO BARDZO PRZYKRE, BO MY PRACUJEMY ZA DARMO, CZASAMI DO WARSZTATÓW KILKA GODZIN PRZYGOTOWUJEMY PREZENTACJE LUB MATERIAŁY. UTRZYMUJEMY LOKAL. NIE RÓB TAK, USZANUJ NASZ WYSIŁEK I PRZYJDŹ.
    • w przypadku zmiany terminu lub odwołania warsztatów – dostaniesz sms
    • pamiętaj, nie odkładaj rezerwacji na ostatni dzień, ponieważ możemy odwołać wydarzenie, gdy będzie za mało chętnych. Info o odwołaniu otrzymują tylko osoby zapisane.
    • Śmiało dzwoń do nas 502 538 132, jeśli masz wątpliwości.