Wydarzenie: Zielarka – motanka 11.08.2021

Zielarka- słowiańska lalka – Motanka na zdrowie, na konkretną chorobę, by żadne choroby nie przenikały do domu, wszystko zależy od naszej intencji.

Wypełniona suszonymi ziołami lub kwiatami według potrzeb np. na sen- melisa lawenda chmiel, na przeziębienie- igły sosny, szałwia. Podczas spotkania opowiem więcej na temat roślin i ich właściwości. Zielarki możemy też wypełnić i nasycić intuicyjnie suszonymi darami Matki Natury.

Motanki według tradycji słowiańskiej tworzymy bez użycia igły i nożyczek, wiążemy nitkami skrawki materiałów, które zapewniam na warsztatach.

Warsztat prowadzi Małgorzata Jędrzejewska MArgosha

KIEDY: 11.08.2021 (środa) godz.17.00-20.00

TRZEBA PRZYNIEŚĆ ZE SOBĄ:

By wykonywać tę lalkę proszę by każda uczestniczka zaopatrzyła się w suszone zioła lub kwiaty w ilości odpowiadającej 2 szklanek, a także w kawałek waty bawełnianej. Ważne by mieć ze sobą wodę i ewentualnie coś do jedzenia, bo kiedy zaczniemy motać nie przerywamy pracy, a Zielarkę będziemy motać około 3 godzin.

• postaw nam kawę :D, czyli korzystając z szybkiej i mega wygodnej aplikacji buycoffee możesz nas wesprzeć drobną kwotą – wejdź na https://buycoffee.to/fundacjatadam
  • zrób wpłatę tytułem „darowizna” bezpośrednio na konto fundacji : mBank 20 1140 2004 0000 3602 8093 0430

• Aby wziąć udział w wydarzeniu konieczna jest rezerwacja miejsca. Możesz to zrobić:
  • WAŻNE :
    • BARDZO CZĘSTO REZERWUJECIE MIEJSCE, NIE DOKONUJECIE DAROWIZNY I NIE PRZYCHODZICIE OSTATECZNIE NA WARSZTATY…. TO BARDZO PRZYKRE, BO MY PRACUJEMY ZA DARMO, CZASAMI DO WARSZTATÓW KILKA GODZIN PRZYGOTOWUJEMY PREZENTACJE LUB MATERIAŁY. UTRZYMUJEMY LOKAL. NIE RÓB TAK, USZANUJ NASZ WYSIŁEK I PRZYJDŹ.
    • w przypadku zmiany terminu lub odwołania warsztatów – dostaniesz sms
    • pamiętaj, nie odkładaj rezerwacji na ostatni dzień, ponieważ możemy odwołać wydarzenie, gdy będzie za mało chętnych. Info o odwołaniu otrzymują tylko osoby zapisane.
    • Śmiało dzwoń do nas 502 538 132, jeśli masz wątpliwości.