Czas na hobby

Chcielibyśmy, żeby Tadam było otwarte dla Was jak najczęściej, a najlepiej przez cały czas działania Galerii Wisła. To właśnie jest nasz cel. Im częściej będziecie do nas przychodzić, im więcej osób będzie wiedziało o tym miejscu, tym częściej będziemy je otwierać. Bo tak fajnie spędza się tutaj czas z innymi.

No to po co przyjść? W harmonogramie umieszczamy pozycję „Czas na hobby”. Oznacza to, że tym czasie możecie śmiało wejść do nas i robić to, na co akurat macie ochotę. No prawie 😉

Możecie:

• przyjść ze swoim komputerem i popracować
  • kupić kawę i wygodnie usiąść aby poczytać (mamy dużo niesamowicie fajnych książek)
  • przyjść z gazetą i ją w spokoju przejrzeć. Będziemy wdzięczni, jeśli zostawicie nam przeczytane gazety – wykorzystamy je do kolaży.
  • usiąść w fotelu lub na kanapie i dziergać na szydełku lub drutach (mamy szydełka, druty i włóczki). Możesz podziergać babcine kwadraty – robimy z nich wspólną narzutę i poduszki, które wystawiamy na aukcjach charytatywnych. Każdy kwadracik jest ważny
  • możesz poćwiczyć wyszywanie lub haft (mamy tamborki, nici i igły) oraz poradniki
  • jest także stanowisko do ćwiczenia makramy oraz książki z podstawowymi splotami
  • możesz także szkicować, rysować, kolorować – mamy kredki, ołówki i kartki.
  • mamy trochę zabawek dla dzieci, czekamy też na mamy z dziećmi!
  • możecie robić tu dużo więcej, czekamy na Twoje pomysły 😀

KIEDY: według wpisów w harmonogramie Uwaga! Terminy mogą ulec zmianie. Jeśli wybierasz się do nas – dzwoń 502 538 132, żeby zapytać czy harmonogram nie uległ zmianie. UWAGA: Nie prowadzimy rezerwacji miejsc na te wydarzenia!!

Będziemy bardzo wdzięczni za wsparcie naszych działań!! Dowolną kwotę darowizny możesz nam przekazać:

• robiąc wpłatę tytułem „darowzina” bezpośrednio na konto fundacji : mBank 20 1140 2004 0000 3602 8093 0430
  • bezpośrednio w fundacji zasilając naszą skarbonkę, która wisi na ścianie przy wyjściu. Skarbonka jest zarejestrowana na portalu zbiórek http://www.zbiorki.gov.pl pod nr 2021/1057/OR

• Nie prowadzimy rezerwacji na „Czas na hobby”. Po prostu przyjdź. Możesz przyjść i wyjść o dowolnej godzinie. Zawsze w pracowni jest wówczas instruktor, zapytaj go czym możesz się zająć, wskaże ci wszystkie narzędzia. Śmiało, on po to tam jest, czeka na CIebie 😀