Wydarzenie: „Posprzątaj w szafie – upcykling ubrań”- 15.07.2021

Wiosną zawsze sprzątam szafę (… a nawet szafy i zakamarki). Robię to co roku, gdy poczuję się zmęczona zimą, bo potrzebuję zmiany, świeżości i nowości. Taka pora roku. Ubrania mocno zniszczone wyrzucam (ale najpierw oglądam co można jeszcze wykorzystać np. guziki, niezwykłe hafty, wstawki itp – te odcinam i zostawiam). Te w dobrym stanie, ale nie pasujące do mojego nastroju pakuję do pudeł i chowam na … następną wiosnę. Tych schowanych mam juz tak dużo, że wiosen zabranie

Zapraszam Was na wspólne sprzątanie szafy.

Z ubrań, które nie nadają się do chodzenia wytnijcie wszystko, co w nich było piękne (guziki koniecznie, ale także wszelkie ozdoby i dekoracje, będziemy robić z nich cudne kolaże na warsztatach) i w dowolnym momencie przynieście do nas.

Z ubrań w dobrym stanie wybierz te, w których już nie chodzisz, są za duże lub za małe, takie w których nie czujesz się dobrze lub uważasz, że do ciebie nie pasują. Następnie „wyceń” ich wartość dla ciebie (10, 20, 30, 40 lub 50) i przyczep karteczki z „ceną” i twoim imieniem. Dzięki takiej wycenie, będzie łatwiej wymienić się z innymi na ubrania o podobnej wartości. Nie sprzedajemy ubrań podczas spotkania, cena jest tylko wskazówką jaką wartość ma dana rzecz. Nie ma maksymalnej ilości ubrań, ale im więcej przyniesiesz, tym fajniejsza zabawa.

Spotkanie to także okazja do naprawy odzieży i prostych przeróbek krawieckich oraz zabawy w przerabianie w ramach tzw. recyklingu odzieży. Możesz w tym czasie skorzystać z zasobów warsztatu krawieckiego w przestrzeni fundacji. Będzie także wyświetlona prezentacja z inspiracjami i sposobami przerabiania starych T-shirtów w super stylizacje.

KIEDY

15.07.2021 (czwartek) godz.18.00-20.00

GDZIE

Fundacja Rozwoju Tadam, Galeria Wisła Płock ul. Wyszogrodzka 144, I piętro

KOSZT

Aby zarezerwować miejsce w wydarzeniu prosimy o wpłatę dowolnej darowizny na nasze konto. Bez tego nie będziemy mieć środków na utrzymanie pracowni. Darowiznę możesz nam przekazać:

• robiąc wpłatę bezpośrednio na konto fundacji : mBank 20 1140 2004 0000 3602 8093 0430
  • bezpośrednio w fundacji zasilając naszą skarbonkę

DODATKOWE WAŻNE INFORMACJE

• Jeśli pozostaną wolne miejsca – możesz przyjść bezpośrednio na wydarzenie bez wcześniejszej rezerwacji. Pamiętaj – decyduje kolejność zgłoszeń. Potwierdzenie Twojej rezerwacji jest odpowiedź mailowa z fundacji na kilka dni przed wydarzeniem. Jeśli jej nie dostaniesz sprawdź SPAM w skrzynce. Śmiało dzwoń do nas 502 538 132, jeśli masz wątpliwości.
  • Zanim zapiszesz się na udział w wydarzeniu – przeczytaj Regulamin Wydarzeń Fundacji Rozwoju Tadam (link https://fundacjatadam.org/regulamin-udzialu-w-wydarzeniach/) oraz Politykę Prywatności (https://fundacjatadam.org/polityka-prywatnosci/) Rezerwacja miejsca jest jednoznaczna z ich akceptacją.
  • Zastrzegamy sobie prawo do odwołania wydarzenia bez podania przyczyny lub zmiany terminu na inny.

CEL

Spotkanie utworzone w celu realizacji działań statutowych Fundacji Rozwoju Tadam w obszarze działań publicznych ”działalność wspomagająca rozwój wspólnot i społeczności lokalnych”. Realizowana w ramach inicjatywy „Bądźmy razem”

Jeśli chcesz zarezerwować miejsce – proszę wypełnij formularz lub wyślij zgłoszenie emailem.