Wydarzenie: „Makramowe sploty”- 7.06.2021

Makrama – znana od starożytności sztuka wiązania sznurków, bez użycia igieł, drutów lub szydełka. Technika wiązania przedostała się do Europy ze starożytnej Asyrii i Babilonii. W średniowieczu stosowano ją głównie do ozdoby królewskich szat, w późniejszych wiekach wykonywano również pokrycia na łoża, sofy, fotele

A dzisiaj? Od niedawna makrama wróciła na salony. Makramowe kwietniki ze sznurka pamiętam bardzo dobrze z dzieciństwa. Potem na wiele lat zaginęły, na szczęście znów powróciły i są na samym szczycie. Ze sznurka robimy dzisiaj przeróżne kwietniki, dekoracje na ścianę, ozdabiamy nimi lampy, lustra, poduszki, ba nawet torby.

Zapraszam na spotkanie osoby, które z makramą do czynienia nie miały. Poznacie podstawowe sploty, przećwiczycie je wykonując proste breloki. To fajna baza, żeby popracować w domu nad własnym kwietnikiem, lub sprawdzić, czy makrama was wciągnie i może poszukacie szerszego kursu?

KIEDY

07.06.2021 (poniedziałek) godz.18.00-20.00

GDZIE

Fundacja Rozwoju Tadam, Galeria Wisła Płock ul. Wyszogrodzka 144, I piętro

KOSZT

Aby zarezerwować miejsce w wydarzeniu prosimy o wpłatę dowolnej darowizny na nasze konto. Bez tego nie będziemy mieć środków na utrzymanie pracowni. Darowiznę możesz nam przekazać:

• robiąc wpłatę bezpośrednio na konto fundacji : mBank 20 1140 2004 0000 3602 8093 0430
  • bezpośrednio w fundacji zasilając naszą skarbonkę

DODATKOWE WAŻNE INFORMACJE

• Pamiętaj – decyduje kolejność zgłoszeń, potwierdzeniem Twojej rezerwacji jest odpowiedź mailowa z fundacji – jeśli jej nie dostaniesz oznacza to, że jesteś na liście rezerwowej. Śmiało dzwoń do nas 502 538 132, jeśli masz wątpliwości.
  • Jeśli pozostaną wolne miejsca – możesz przyjść bezpośrednio na wydarzenie bez wcześniejszej rezerwacji.
  • Zanim zapiszesz się na udział w wydarzeniu – przeczytaj Regulamin Wydarzeń Fundacji Rozwoju Tadam (link https://fundacjatadam.org/regulamin-udzialu-w-wydarzeniach/) oraz Politykę Prywatności (https://fundacjatadam.org/polityka-prywatnosci/) Rezerwacja miejsca jest jednoznaczna z ich akceptacją.
  • Zastrzegamy sobie prawo do odwołania wydarzenia bez podania przyczyny lub zmiany terminu na inny.

CEL

Spotkanie utworzone w celu realizacji działań statutowych Fundacji Rozwoju Tadam „w zakresie działalności wspomagającej rozwój wspólnot i społeczności lokalnych

Jeśli chcesz zarezerwować miejsce – proszę wypełnij formularz lub wyślij zgłoszenie emailem.