Wydarzenie: „Kurs szycia dla początkujących”- 12.06.2021

Jeśli jeszcze nie zaczęłaś przygody z szyciem i szycie na maszynie to dla Ciebie czarna magia – to Twój idealny kurs. Nawet jeśli uważasz, że masz dwie lewe ręce, nie potrafisz przyszyć guzika ani nawet igły w domu nie masz.

A ja Ci tutaj pokażę, że to wcale nie jest trudne, ani nudne ani drogie. Że szycie na maszynie jest fajną przygodą, że może być cudownym hobby, że przy maszynie fajnie płynie czas. I udowodnię, że potrafisz, że kreatywność to Twoje drugie imię, a ręce nie są takie lewe wcale.

Czego nauczysz się na kursie? Omówimy dodatki i akcesoria krawieckie które są na prawdę niezbędne i takie, które bardzo ułatwiają prace – zwłaszcza na początku. Potem będziemy omawiać maszyny do szycia. Bo maszyn jest ogromnie dużo, trzeba wiedzieć czym się różnią (i czy jest to coś jeszcze oprócz wyglądu i ceny), jak są zbudowane, do czego służą te pokrętła, wihajstry, dzyndzle, dinksy i te inne, które nawet trudno nazwać…..

A jak już poczujesz się jak mechanik i uznasz, że ta maszyna to wcale nie jest taka straszna, jak się wydawało nauczysz się nawlekać nici, uruchomić maszynę i zobaczysz jak cudownie i łatwo się na niej szyje!!! Tadam! Potem szyjesz, ćwiczysz, łuki, proste, literki, serduszka i …. wpadasz po uszy.

KIEDY

12.06.2021 (sobota) godz.10.00-14.00

GDZIE

Fundacja Rozwoju Tadam, Galeria Wisła Płock ul. Wyszogrodzka 144, I piętro

KOSZT

120zł.

Wpłatę należy uiścić na konto organizatora, po rezerwacji miejsca i potwierdzeniu udziału dane zostaną przekazane w mailu.

DODATKOWE WAŻNE INFORMACJE

• Działamy w reżimie sanitarnym, w spotkaniu może uczestniczyć maksymalnie 8 osób. Obowiązkowa jest maseczka zasłaniająca usta i nos oraz dezynfekcja rąk.
  • Pamiętaj – decyduje kolejność zgłoszeń, potwierdzeniem Twojej rezerwacji jest odpowiedź mailowa z fundacji – jeśli jej nie dostaniesz oznacza to, że jesteś na liście rezerwowej. Śmiało dzwoń do nas 502 538 132, jeśli masz wątpliwości.
  • Jeśli pozostaną wolne miejsca – możesz przyjść bezpośrednio na wydarzenie bez wcześniejszej rezerwacji.
  • Zanim zapiszesz się na udział w wydarzeniu – przeczytaj Regulamin Wydarzeń Fundacji Rozwoju Tadam (link https://fundacjatadam.org/regulamin-udzialu-w-wydarzeniach/) oraz Politykę Prywatności (https://fundacjatadam.org/polityka-prywatnosci/) Rezerwacja miejsca jest jednoznaczna z ich akceptacją.
  • Zastrzegamy sobie prawo do odwołania wydarzenia bez podania przyczyny lub zmiany terminu na inny.

CEL

Spotkanie utworzone w celu realizacji działań statutowych Fundacji Rozwoju Tadam „kultury, sztuki, ochrony dóbr kultury i dziedzictwa narodowego

Jeśli chcesz zarezerwować miejsce – proszę wypełnij formularz lub wyślij zgłoszenie emailem.