Edukatorzy – Anna Krzyżewska

Nazywam się Anna Krzyżewska i od 4 lat prowadzę grupę Płock Pełną Piersią, która wspiera kobiety karmiące piersią i mlekiem kobiecym. Co roku podczas Światowego Tygodnia Karmienia Piersią organizuję z profesjonalnym fotografem wspólne zdjęcie dla chętnych mam, a wydarzenie to cieszy się zawsze dużym zainteresowaniem. Edukuję kobiety w tematach związanych z karmieniem piersią, promuję karmienie naturalne, naturalna pielęgnację dziecka, staram się pokazywać jak wygląda rzeczywistość z noworodkiem, zachęcam do podążania za potrzebami dziecka, odpuszczania i odrzucania „pięknych obrazków” i stereotypów „dziecko musi, dziecko powinno, w tym wieku należy…”.

Ponadto interesuje mnie edukacja alternatywna i chciałabym aby naszej miasto otworzyło się na ten temat. Chciałabym na początek organizować luźne spotkania dla członków prowadzonej przez mnie grupy Edukacja domowa i alternatywna Płock, a docelowo spotkania kooperatywy edukacyjnej, która w moich odległych marzeniach mogłaby dać początek Szkole Demokratycznej lub innej inicjatywie edukacyjnej.

Jeśli chciałabyś wziąć udział w wydarzeniu z udziałem Ani – kliknij poniższe oklaski, to dla nas sygnał, że zajęcia takie są Wam potrzebne.

Jedna odpowiedź na “Edukatorzy – Anna Krzyżewska”