Edukatorzy – Małgorzata Sęp-Olszewska

Z wykształcenia jestem finansistą, z zamiłowania przewodnikiem turystycznym po Płocku. Jestem również wielka pasjonatką porozumienia bez przemocy i trenerką komunikacji opartej na empatii. Jestem pracownikiem korporacji, a w wolnych chwilach oddaję się mojej pasji historycznej, jak również prowadzeniu warsztatów z komunikacji dla rodziców i nauczycieli.

Już jako dziecko, zdradzałam zamiłowania do historii i wycieczek, towarzyszyłam mojemu dziadkowi Jankowi w zwiedzaniu Płocka wraz  z turystami. Jako pięciolatka odkrywałam fascynujące tajemnice i miejsca ukryte dla oczu mieszkańców. W dorosłym życiu opuściłam moje rodzinne miasto na ponad 10 lat, ale tęsknota i miłość do Tumskiego Wzgórza przywiodły mnie tu nas stałe, już jako mężatkę i mamę dwójki dzieci. Wtedy też postanowiłam spełnić swoje dziecięce marzenia i zrobić kurs na przewodnika. Dziś całym rokiem oprowadzam wycieczki i zapoznaję z piękną historią miasta naszych mieszkańców, jak i przyjezdnych. Moja ogromna biblioteka pozwala mi zapoznać ciekawych turystów z obrazami mojego rodzinnego miasta. Odpowiadam również na zaproszenia szkół, gdzie wybieram się zawsze z ogromną walizką, pełną ciekawych starych pocztówek jak i starych zdjęć z naszego miasta, aby zachęcić dzieci i młodzież do lepszego poznania miejsca, w którym dorastają.

W ramach fundacji chciałabym Was zabrać w podróż po historii Mazowsza, a w szczególności zaprosić do odkrywania ze mną Płocka i jego okolic. Zorganizuję Wam cudowną wycieczkę po zakątkach naszego miasta i odkryje przed Wami mało znane tajemnice. Wprowadzę również w świat legend i nieznanych, bądź wstydliwych historii naszego grodu.

Prywatnie jestem żoną, i mamą Antka i Hani, oraz psio kocią mamą Vasca, Morisa i Dżordża. Od ponad 5 lat ćwiczę jogę i oddaję się pasji tańca towarzyskiego. W wolnych chwilach oddalam się w zakamarki mojego ogrodu z książką, w szczególności lubuję się w  reportażach i biografiach. Bardzo lubię odkrywać swoje zasoby kulinarne, podobno jestem mistrzynią drożdżowego ☺

Jeśli chciałabyś wziąć udział w wydarzeniu z udziałem Gosi – kliknij poniższe oklaski, to dla nas sygnał, że zajęcia takie są Wam potrzebne.

14 uwag do wpisu “Edukatorzy – Małgorzata Sęp-Olszewska

1. Pingback: Wydarzenie: Wącham książki- 15.09.2021 – Fundacja Rozwoju Tadam

2. Pingback: Wydarzenie: JESTEM SOBĄ. WARSZTATY DLA DZIEWCZYNEK W WIEKU 11 -15 LAT – Fundacja Rozwoju Tadam

3. Pingback: Październik w Tadam! – Fundacja Rozwoju Tadam