Edukatorzy – Anna Góra- Błaszczak

Szczęśliwa kobieta, żona, mama dwójki dzieci 🙂

Z wykształcenia jestem technikiem farmacji oraz inż. technologii żywności i żywienia człowieka. Przez 7 lat pracowałam w aptece, aktualnie od 3 lat pochłonęło mnie macierzyństwo. W międzyczasie pracuję nad rozwojem firmy informatycznej, którą prowadzę z mężem oraz prowadzę swoją stronę na Facebooku „Górka na zakupach”.

Macierzyństwo dało mi czas, motywację oraz przestrzeń by zastanowić się nad priorytetami, na których chcę budować życie swoje i swojej rodziny. Pierwszym z nich okazało się zdrowie, z którym nierozerwalnie wiąże się „zdrowe odżywianie”. Dlatego powstała moja strona „Górka na zakupach” gdzie dzielę się różnymi pomysłami, przepisami :). Sama zrezygnowałam z produktów które mi nie służyły m.in. ze spożywania białego cukru, mleka krowiego i jego przetworów i produktów przetworzonych. Staram się dbać o to co jemy, posiłki przygotowuję w domu ze sprawdzonych produktów. Moje motto to: „Co jeść co kupować by zdrowym być i nie chorować„ 🙂

Kolejnym etapem mojej metamorfozy stał się minimalizm, który pozwala mi oczyścić naszą przestrzeń ze zbędnych przedmiotów. Pokazuje jak niewiele ich potrzebujemy do życia. Oprócz oczyszczenia fizycznego, od roku dbam o swoje wnętrze, codziennie medytuje, dbam o jakość swoich myśli bo w końcu– „Co myślisz to tworzysz, co tworzysz tym się stajesz…”. Oprócz medytacji zaczynam przygodę z Calligraphy Health System.

Jeśli chciałabyś wziąć udział w wydarzeniu z udziałem Ani- kliknij poniższe oklaski, to dla nas sygnał, że zajęcia takie są Wam potrzebne.

4 uwagi do wpisu “Edukatorzy – Anna Góra- Błaszczak

1. Pingback: Wydarzenie: „MAMY CZAS”: czy jedzenie ma znaczenie- 13.10.2021 – Fundacja Rozwoju Tadam

2. Pingback: Wydarzenie: MAMY CZAS: „Czy wiesz, co jesz?” Ania Góra-Błaszczak 16.11.2021 – Fundacja Rozwoju Tadam

3. Pingback: Wydarzenie: Ekologicznie, czyli jak? Anna Góra-Błaszczak  – 20.01.2022 – Fundacja Rozwoju Tadam