Edukatorzy – Anna Toroniewska

Cześć! Mam na imię Ania i jestem totalnie zakręcona na punkcie rękodzieła, głównie ceramiki! Od dziecka marzyłam o zostaniu artystką i mam nadzieję, że kiedyś mi się to uda 🙂

Ukończyłam studia związane z arteterapią, ponieważ od zawsze uwielbiałam i ceniłam wszystko, co artystyczne a moim celem było i jest zarażanie innych śmiałością w próbowaniu nowych sposobów na wyrażenie siebie przez sztukę. Wierzę, że w każdym z Nas jest cząstka artysty, tylko nie każdy jeszcze miał okazję ją w sobie odkryć.

Obecnie jestem instruktorką zajęć ceramicznych i artystycznych w Płocku oraz członkiem Stowarzyszenia Płocka Akademia Rękodzieła. By lepiej nauczać o tym, jak tworzyć z gliny, postanowiłam przejść przez trzy stopnie wtajemniczenia ceramicznego w Łucznicy (Stowarzyszenie Akademia Łucznica).

Obecnie rozwijam się na własną rękę każdego dnia tworząc, czytając książki i czasopisma o ceramice oraz rozmawiając z innymi, doświadczonymi ceramikami. W chwilach wolnych rysuję też komiksy, oczywiście o tematyce ceramicznej 😃 Tworzenie z gliny ma niesamowite działanie terapeutyczne. Uczy cierpliwości, wycisza i daje niesamowitą satysfakcję. O ceramikach mówi się, że są to czarodzieje żywiołów, którzy kawałek ziemi potrafią przemienić w błyszczące przedmioty… Chcecie się dowiedzieć jak?

Zapraszam na warsztaty pod moim okiem 🙂 Zapraszam również do zajrzenia na moje socialmedia 🙂

Instagram: ancii_art_craft

Facebook z moimi pracami: @AnciiArt

Facebook z komiksami: @ChomiczkaArt

Jeśli chciałabyś wziąć udział w wydarzeniu z udziałem Ani – kliknij poniższe oklaski, to dla nas sygnał, że zajęcia takie są Wam potrzebne.