MŁODZIEŻOWA LIGA

Obecne czasy to bardzo trudny czas dla młodzieży: wiele nastolatków boryka się z problemem odrzucenia, osamotnienia, depresji, braku poczucia własnej wartości. Wychodząc na przeciw tym problemom fundacja tworzy programy dedykowane nastolatkom : warsztaty integracyjne. To zajęcia dla wszystkich, niezależnie od zainteresowań, wyglądu czy też przekonań. Dzięki spotkaniom młode dziewczęta mogą znaleźć nowych znajomych, nowe zainteresowania i poczuć się członkiem grupy.

Co robimy?

Dajemy możliwość do spotkań dziewczętom w różnym wieku, tworzymy im przestrzeń do poszukiwania nowych zainteresowań, odnajdowania pasji ale także do poszerzania horyzontów, do rozwoju, odnajdowania nowych dróg. Chcemy aby młodzież miała możliwość złapania oddechu od nauki, żeby mogła poznawać inne niż znane ze szkoły obszary.

Tworzone w ramach tej inicjatywy wydarzenia kierujemy do dzieci i młodzieży (w wieku powyżej 10 lat). W ramach projektu organizujemy:

• grupowe warsztaty rozwojowe prowadzone przez specjalistów i terapeutów,
  • grupowe spotkania z doradcami (ds. zdrowia, urody, wizerunku, itp) ,
  • spotkania z technikami rękodzielniczymi (np. szycie na maszynie, decoupage, makrama, robienie biżuterii itp.)
  • koła zainteresowań (np. dziennikarskie, miłośników mangi, pasjonatów gier planszowych, origami, itp)
  • Bullet journal, scrapbooking, kolaże

Dlaczego?

Chcemy odciągnąć młodzież od spędzania czasu przed komputerem i telefonem. Szczególną uwagę zwracamy na dzieci wycofane, posiadające nietypowe pasje, którymi nie mają się z kim dzielić. Chcemy także wspierać młodych ludzi w poszukiwaniu nowych dróg, w zdobywaniu nowych umiejętności i pasji, w poszerzaniu horyzontów.